Reklama
 
Blog | Jakub Čejchan

Broadway aplaudoval ve stoje neotravnější vánoční písni

Server Lidovky.cz vyhlásil píseň Sliby se maj plnit o Vánocích jako nejotravnější vánoční hit všech dob. Přesto Janek Ledecký od roku 1996, kdy song vznikl, plní koncertní sály po celé republice právě svým vánočním turné. Letošní šnůra končí dvěma koncerty v pražském divadle Broadway.

A jak to včera na Broadwayi vypadalo? Po lehce nervózním začátku, kdy Ledecký s kapelou odehráli několik svižných rockenrollových pecek v téměř hektickém tempu, přišlo na řadu vzpomínání na hudební začátky, během něhož se několikanásobný držitel Českých slavíků viditelně uvolnil. Hity jako Právě teď nebo Pěkná, pěkná, pěkná nakonec rozezpívaly i publikum. 

Janek Ledecký (c) Pejsek 10, wikimedia commonsPo přestávce pak již následovaly slibované vánoční hity. Ledecký s papírovými andělskými křídly nejprve zahrál Září hvězda září, pak došlo na známější Ryba rybě nebo Dopis Ježíškovi. Vítaným zpestřením byla premiéra ústředního duetu z chystaného muzikálu Iago a také sólové vystoupení doprovodného M. Nostitz kvartetu.

Jedním z nejlepších momentů večera bylo vystoupení malého Ríši Mašaty, který nejprve předzpívával celému sálu koledu Nesem vám noviny a pak se „odvázal“ při rockenrollové smršti Na ptáky jsme krátký. Samotný Janek Ledecký byl s každou odehranou písničkou očividně uvolněnější a na závěr skoro tříhodinového koncertu už obecenstvo doslova bavil.

Reklama

Jako jedna z posledních písní večera zazněla i ta nejznámější. Sliby se maj plnit o Vánocích sklidila bouřlivý potlesk a při závěrečné děkovačce obcenstvo kapele aplaudovalo ve stoje. Čtvrteční koncert měl být původně tím úplně posledním, který letos zpěvák odehraje. Pro velký zájem však divadlo Broadway přidalo ještě jeden – bude se konat dnes.

Ledecký se Lidovým novinám svěřil, že mu nevadí nelichotivý titul, který jedna z jeho písní dostala. Ostatně, je rád pokud se některý z jeho songů dostane do širšího podvědomí lidí a žije si tak trochu vlastním životem. Na Vánoce si své písničky nepouští, naopak, letos prý dojde na nejnovější album Rolling Stones. Na koncertu řekl, že pod stromeček by si přál, aby konečně klapl dlouho připravovaný projekt muzikálu Iago insprovaný Shakespearovým Othellem. S publikem se pak rozloučil stylově – písní Všechno bude fajn.